Skip to main content
 

De Steenhove is onze naam

Deze naam is gegroeid uit de oude benaming van onze locatie namelijk ‘De Steenoven’. De Steenoven was in de 19e eeuw een ontginningsplaats voor klei voor de boerderijen in de omgeving. Op deze plaats stond ook een oven waar de stenen werden gebakken. De naam ‘hove’ komt van een hof, een boerderij. Een hof dient om in te wonen en is een rustplaats. We hebben met deze combinatie van steen (duurzaam materiaal) en hove (rustplaats voor mens en dier) onze filosofie willen benadrukken : duurzaamheid in materialen, duurzaamheid in relaties, rust voor iedereen.

De Steenhove wordt beheerd door B.B.&E. B.A. De zaakvoerders zijn Isabelle Gielen en Jean Paul Belsack. Wij staan voor u klaar en zoals echte scouts ‘steeds paraat’.

Ligging

De Steenhove is gelegen te Nevele, sinds kort gefusioneerd met Deinze. Nevele ligt aan de rand van het Meetjesland en de Leiestreek. De Steenhove ligt op 1.5 km van exit E 40. We liggen ook op 4 km van het station Hansbeke en op 100 m van een halte van de belbus van De Lijn.
Meetjesland is een begrip geworden. De vele inspanningen brengen voldoende ruchtbaarheid aan het platteland van de streek. De vele wandel- en fietsroutes getuigen hiervan.

De Leiestreek met Deinze en Sint-Martens-Latem heeft naast deze recreatieve eigenschappen ook een kunstminnende dimensie. Nevele ligt tussen de twee kunststeden Gent en Brugge. Via de E40 liggen deze steden op amper 20 minuten rijden van De Steenhove.

Kortom, Nevele heeft tal van centrumfuncties en is een perfecte uitvalsbasis voor allerlei belevenissen: wandelen, fietsen of genieten van kunst. Op zoek naar een culinair hoogstandje? Dan bent u in Nevele ook aan het juiste adres. We delen graag onze restauranttips met u.